click to enable zoom
Loading Maps logo

Huiseigenaren

homeownersklanttevredenheid

2nd Home 4u heeft vaak terugkerende klanten, die zich houden aan ons “goede huurders” -beleid. Dat betekent dat we over het algemeen sneller nieuwe huurders vinden en dat de huurders die we hebben onze waarden en respect voor uw woning delen. Omdat we vaak openstaande aanvragen voor accommodaties hebben, zijn de wachttijden voor u kort, wat de vrije tijd van uw woning vermindert.

 “2nd Home 4u begrijpt dat u als verhuurder uw waardevolle bezit aan iemand anders toevertrouwt.”

 

Transparante afspraken

Het beheren van de relatie tussen verhuurder en huurder kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als u een onervaren verhuurder bent. 2nd Home 4u maakt gebruik van transparante overeenkomsten voor de contractpartijen om misverstanden te voorkomen die een goede relatie tussen u en uw huurder in de weg staan. Met 2nd Home 4u als intermediair kunt u de controle houden over het beheer van uw vermogen, terwijl wij de dagelijkse gang van zaken met uw huurders regelen. We evalueren de situatie en achtergrond van de huurder om te voorkomen dat ongewenste personen uw bezittingen huren. Wij treden ook op als uw vertegenwoordiger tijdens onderhandelingen met de huurders. We bekijken de documentatie die de huurders verstrekken en nemen hun vragen voor de verhuurder.

Onze diensten voor huiseigenaren

Wij voeren de volgende taken uit:

  • Inname van potentiële huurders
  • Review bewijs van inkomen of voordelen van werkgever / werknemer (afhankelijk van wie de contractpartner is)
  • Herziening van persoonlijke informatie, referenties en kredietcontrole
  • Controle van arbeidsverleden en referenties
  • Referenties van een vorige verhuurder verifiëren (indien beschikbaar)

 

Wanneer de partijen overeenstemming bereiken, bereidt 2nd Home 4u het contract voor waarmee de huurder kan genieten van het comfort van het leven in een kwaliteitswoning en zich veilig kan voelen dat de verblijven beschikbaar zijn voor de huurperiode. De verhuurder heeft gemoedsrust, omdat de huurders een duidelijk begrip hebben van wat van hen wordt verwacht.

 

Reparaties en probleembeheer

Voor huiseigenaren die in het buitenland wonen, is het niet altijd mogelijk of praktisch om op vrienden of familie te vertrouwen om hun activa te beheren of zelfs reparatie, onderhoud en problemen die zich kunnen voordoen te beheren. De huurders verwachten dat alle reparaties, onderhoud en problemen effectief en professioneel worden beheerd.

2ndhome4u kan de reparaties, onderhoud en problemen voor u beheren. Voorafgaand aan deze overeenkomst komen we het planbudget overeen, onder welke voorwaarden reparatie en onderhoud zullen worden uitgevoerd en de toleranties (drempels). Voorafgaand aan het plegen van reparaties boven de overeengekomen drempel of voordat het budget van het onderhoudsplan wordt overschreden, ontvangt de verhuurder een voorstel voor goedkeuring. Pas na goedkeuring of een beslissing over een alternatieve oplossing van de verhuurder kan elk werk beginnen. Op deze manier voorkomen we onaangename financiële verrassingen.

Geïnteresseerd? Wilt u uw woning verhuren?

Neem vandaag nog contact met ons op!